5 redenen waarom veel bedrijven een logo laten maken

De noodzaak van een goed bedrijfslogo wordt nog veel te vaak onderschat. Een professioneel logo laten maken is voor veel bedrijven vaak de eerste kostenbesparing. Bovendien denken veel ondernemers dat een professioneel logo alleen voor grotere bedrijven of merken is weggelegd. Maar als een logo écht zo onbelangrijk is, waarom besteden veel bedrijven er dan zoveel aandacht aan?

1. Creëert vertrouwen
Uw logo is het eerste wat een potentiële klant van u te zien krijgt, bijvoorbeeld op uw bedrijfsauto, website of visitekaartje. Binnen enkele seconden wordt een beeld gevormd waarna de klant bepaalt of hij voor u kiest. Een goed logo zegt meer dan duizend woorden en is doorslaggevend.
Bovendien creëert een verzorgd logo vertrouwen en geloofwaardigheid bij uw klanten en komt uw bedrijf groter, serieuzer en completer over. Een zelfgemaakt logo op een zelf-uitgeknipt visitekaartje zal dus geen grote klokken luiden.

2. Creëert identiteit 
Een bedrijf zonder logo of huisstijl, is als een persoon zonder naam. Een goed bedrijfslogo draagt kernwaarden uit waar uw doelgroep zich in herkent en vormt samen met uw huisstijl de identiteit van uw bedrijf. Denk aan speelse typografie voor scholen of vertrouwde kleuren van verzekeraars. Een duidelijke identiteit vergoot de aantrekkingskracht en genereert meer klanten.

3. Vergroot de herkenbaarheid
Negentig procent van alle informatie die onze hersenen verwerkt is visueel. Mensen kunnen informatie die zij ‘gezien’ hebben, vaak beter herinneren dan informatie die zij ‘gehoord’ of ‘gelezen’ hebben. Bedrijven die een logo laten maken wordt simpelweg sneller herkend én herinnerd, omdat beelden gemakkelijker te onthouden zijn.

4. Onderscheidt u van concurrentie
Een logo onderstreept de cultuur en kernwaarden van uw bedrijf.
Door te investeren in uw ‘branding’ kunt u uzelf onderscheiden van uw concurrentie. De juiste ‘look & feel’ zorgt ervoor dat u beter opvalt dan de concurrent. Bovendien zal een doeltreffend logo uw doelgroep sneller aanspreken.

5. Brengt verduidelijking 
Uit een bedrijfsnaam kan niet altijd direct worden opgemaakt welke diensten of producten het bedrijf levert. Door effecten, symbolen of illustraties in uw logo te verwerken, zorgt u voor opheldering bij uw klant. Ook specifieke vormen, kleuren en lettertypen zijn vaak veelzeggend.

6. Voldoende overtuigd?
Ja, ik wil een logo laten maken!

Plaats een reactie

Klaar om uw volgende project te starten?

WhatsApp

App ons en krijg direct antwoord.
Wij beantwoorden alle e-mails dezelfde dag!

Telefoon

Alle werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:00.